dimecres, 29 d’abril del 2009

Masters of Doom

He tingut poc de temps esta setmana. Lo poc que ho pogut fer ha sigut començar una classe per a poder escriure text (ho necesite per a escriure la IP del servidor, per a escriure els missatges de xat entre jugadors...), pensar una especie de consola que puga conectar a qualsevol joc i escriure comandos, i a passar el Gauntlet del motor OpenGL al motor per software que usa el Arounders. Açò últim, més que res perque no me fa falta acceleració hardware per a jocs d'aquest tipus, però a més perque me restringeix a textures de 256x256 com a maxim si vull que funcione en acceleradores antigues o cutretes (la típica acceleradora Intel que va integrada en moltes plaques, per exemple). Lo dels 256x256 es un fer la mà, perque no em permet ni tindre una pantalla de 320x200. Així que, com no me fa falta, pues torne a l'anterior, que també anava molt be, i au. Ja usaré OpenGL en altres projectes.

Per altra part, este cap de setmana he "devorat" el llibre "Masters Of Doom". Tracta dels inicis de ID Software, sobretot centrant-se en John Carmack i John Romero, desde que eren uns adolescents locs fins al Doom III, pasant per totes les alegries i problemes que tingueren. Es narrativa, res tècnic. M'ha agradat molt, el recomane a tot jailer que guste de fer jailgames. Si en Google busqueu "masters of doom pdf", desde el primer enllaç, que es de RapidShare, podeu descarregar-lo en PDF. De comprar-lo tindrà que ser a Amazon o similar, no l'he trobat en Fnac, El Corte Ingles i similars. Jo me l'he llegit desde el iPhone, que ja s'ha convertit en el meu lector de llibres i webs.

Lo següent que me vull llegir son el "Black Book" de Michael Abrash i el "Red Book" de OpenGL (i el "Fat Book" de Petete... jejeje... que xorrada ¬_¬')

Si no passa res, esta vesprada escric un post parlant del nou sistema de mapa+sprites.

3 comentaris:

  1. Ale, downloaded, ja el llegiré...

    Això acaba de recordar-me que jo tenia els llibres eixos d'OpenGL per culpa d'alguna assignatura de la carrera. M'he ficat a buscar-los i no trobe els apunts de la carrera!!

    També m'ha recordat que tenia un llibre d'intel·ligència artificial aplicada als videojocs però ni trobe el llibre (que el vaig imprimir quan estava al CEU) ni el PDF :(

    ResponElimina
  2. Gonna baixar el PDF eixe que pa a fena vindrà be algo de llegir. Que gastes tu pa llegir PDFs en el aifon?

    ResponElimina
  3. Jo ara use el Files Lite, pero he de buscar altre, que este no me deixa anar a una pàgina en concret i es un fer la mà quan vas per la pàgina 200.

    ResponElimina