dimecres, 18 de març del 2009

El Patman Original

Poc sabieu de l'existència del Patman. Va ser un projecte que vam començar JailDesigner i jo durant unes festes de Pascua, cada u desde sa casa, comunicant-se per IRC, si no recorde mal. El joc anava a ser un poc tribut al Batman de Jon Ritman, pero a interpretació lliure. El joc es deia "Patman i estos".


He de dir que vam ser molt ambiciosos, i també he de dir que, si no fora per desanim i falta de temps, el projecte anava molt be. Vam anar desenvolupant el joc a l'hora junt amb el seu editor, potser l'editor més potent i complet que mai he escrit. Es una alegria vore que encara funciona, i encara tinc el codi font. Aixó si, els dos projectes estaven escrits en Delphi.


La història del joc era la següent: Patman salva la ciutat per milèsima vegada. Per a celebrar-ho se'n va de festa amb els amics i pilla una castanya monumental. Quan desperta al dia següent es dona compte que anit es va comprar una mansió enorme i ara no sap com eixir de ella. Per a empitjorar-ho, te una resaca de por, així que mentres busca l'eixida tindrà que buscar també aspirines per a aguantar.

La mansió es distribuïa en diverses zones: Dormitori, Salons, Cuina, Sotano, Desvan.., amb un montó d'habitacions per zona. Ací podeu vore alguns documents originals amb el disseny de algunes zones.




Aquest joc te mes tiles fets que tots els jailgames junts, com podreu vore ara després en els shots del joc.

El joc no estava exent de problemes. Un error de calcul a l'hora de triar el tamany dels tiles ens va prohibir usar certes optimitzacions, lo qual em va desanimar un poc (que rabia!) ja que, amb tants grafics fets, no anavem a començar de zero. Per altra part, l'animació de Patman no m'agradava, i vaig estar provant diferents sprites per al personatge. Ací baix podeu vore el original, un super currat que vaig fer despres (el vaig descartar perque era massa currat per al tipo de joc) i altre diferent que vaig fer molt mes avant, quan el desenvolupament del joc ja estava mort.


I ara vos deixe un montó de escrinxots del joc en marxa:

Dormitori:


Hall:


Cuina:


Patio:


Torre:


Desvan:


Sótano:


Catacombes:


El Patman que estic fent ara no es este perque espere que algún dia el JailDesigner i jo pugam continuar aquest joc.

PD: Vos propose als demes que averigueu, dels shots de dalt, quí s'encarregà de fer cada zona (be clar, excepte la cuina, que com vaig firmar el disseny pos ja ho sabeu ;-)

2 comentaris:

  1. Cagon l'ou! Screenshoots en PNG JA!!
    Que rabia, sabia que teniem prou fet pero no recordava que fos tant!

    Vaig a vore si trobe algo compilat, que he de tindre-ho segur, que vull tornar a vore com es mou aixo i vore els mapes sencers :)

    ResponElimina
  2. Vaja, he estat usant PNG pa tot fins este post, que com eren tants he usat JPG pa estalviar espai... no tornarà a pasar.

    Fa un rato estava mirant el codi font del joc. La veritat es que es menys complicat que el del Arounders. Un dia d'estos el pase a C++ i SDL i el deixe preparadet per a seguir amb ell.

    ResponElimina