diumenge, 22 de febrer del 2009

El futur dels Arounders

Com ja m'imaginava, hui no he tingut molt de temps. Com Guillem ha estat donant pel cul tot el matí he intentat preparar l'entorn de desenvolupament en el portatil de Mariola i aixì estar amb ell al salò, però m'he tirat tot el temps del que disposava nomès preparant-ho tot, ja que el Vista es prou perculero respecte a canviar arxius que estàn en rutes fora de la carpeta Documentos.

Be, te igual. Si puc esta vesprada faré algo. Ara vaig a comentar el que tinc previst per al Arounders en un futur:

En principi, vaig a acavar el joc original. Una vegada estiga acavat vos el passaré per a que el prove qui vullga, i amb el que em digau el retocaré o poliré els polls restants. però en quan l'acave tinc varios projectes, alguns en ment, altres més perfilats.

Un d'eixos projectes es fer el Arounders HD. Seria exactament el mateix joc pero a 640x480, millorant els grafics, les sequencies i la música. Aquest es un projecte molt interessant que serà la base de els següents.

Altre projecte es la expansió del Arounders. Vindria a ser més mapes i mes sequencies pero sense variar molt el joc en si. Encara no he decidit si la expansió serà per al Arounders original o per al Arounders HD. Que penseu?

El següent projecte es el Arounders 2. Estaria basat en el Arounders HD i, be, ja canviant prou coses. No vull plantejar molt rígidament com serà el Arounders 2 sense acavar primer el Arounders HD, així que per ara no diré molt al respecte.

Per últim, una vegada estiga el Arounders HD, començaré a fer una versió per al iPhone/iPod Touch. Aquest joc serà el Arounders HD pero adaptat a la pantalla del iPhone, amb mapes diferents (i scroll). Per suposat, tindré que "domesticar" la historia. Si vull fer un joc comercial, no puc ficar bromes internes dels Jailers, ja que ningú les pillaria i seria un fracas. Tindré que apanyarmeles per a retocar la historia mantenint la esencia.

Per altra part, m'agradaria que altres jailgames no quedaren "en el olvido". Així que si algú no es planteja reescriure els seus jailgames pero li molaria, que em pase el codi font i recursos associats i el pasaré jo. També m'agradaria saber que penseu respecte a açò. Com sempre, si algú vol fer-ho pero no sap per on començar o necessita ajuda, jo sempre estic ací per a tirar una mà o escriure un tutorialet. Pero clar, si hi ha interés.

4 comentaris:

  1. En quant a l'expansió, no es pot fer per als dos jocs? Si la expansió nomes son mapes nous (sense grafics ni moviments) no es problema. Si implica CREAR coses noves like moviments i tiles, aleshores jo vote per la versió HD que te 'mes futur'.

    En quant a refer els JailGames, si que estic interessat, el que passa es que no sería algo que puguera pillarme amb prioritat máxima ara mateixa i tindría poc temps. Tinc tres o quatre projectes ara en marxa (de coses de fer de la life) aixina que este el pose a la cua i a vore si en un parell de mesos puc posarme a ello.

    Si has de preparar algo, el que més m'interesa es vore el esquelet del programa que encara que tinc algunes coses clares, el que més em va costar i ha fet que no m'adapte be del tot va ser el passar del bucle gordo de MS-DOS a la programació 'diferent' en Windows.

    ResponElimina
  2. Lo de l'entorn de desenvolupament... no podies haver-te conectat via VNC o altre escriptori remot al PC on normalment treballes?
    En quant a l'expansió de mapes jo crec que no la faria per al Arounders classic, probablement posaria el "Lost pack" que serien els mapes de l'original que s'han perdut en les millores, aixó no te costaria temps, que podries dedicar a fer el HD i seria un afegit curiós.

    ResponElimina
  3. Expansió: La veritat es que no ho vaig dir clar. La expansió va sí o sí al Arounders HD. La pregunta era si fer-lo també per al classic o no valia la pena. De totes formes, si durant el desenvolupament del HD tinc ganueles, igual acava traent la expansió primer per al classic.

    Un dia d'estos prepararé un tutorial de un joc simple pas a pas, per a vore el tema de la estructura.

    Lo del VNC, havera suposat instalar el servidor de VNC en el Mac i tal, cosa que al no haver fet mai també m'havera xuplat tot el temps, i a més sería més lento. Si en principi no te més misteri, pero be, se me va passar el temps.

    En principi no vull perdre mapes, sinò fer-los mínimes modificacions. No es tan greu, entre cada versió del Arounders lleví i fiquí mapes. Nomes que al haver estat tant de temps esta versió, pareix que els mapes ja siguen els definitius e intocables, però tampoc ho veig així. De totes formes, lo dit: els mapes tindràn mínimes modificacions. De fer falta canvis enormes, prefereix canviar les accions dels Arounders per a que s'ajusten més al original.

    ResponElimina
  4. Espere amb ganes eixe tutorial sobre l'esqueleto d'un joc ;)

    En l'Arounders HD podríes fer com el que he llegit sobre el nou joc d'Indy, que tindrà com a element desbloquejable el The Fate of Atlantis. Podríes fer algo com "si te passes 5 nivells seguits en el mode dimonis en menys d'1 minut es desbloqueja l'Arounders Clàssic" o paregut.

    ResponElimina